maandag 4 mei 2009

Jeugdkampioenen

Het Nederlands jeugdkampioenschap is afgelopen en we hebben allemaal nieuwe kampioenen! Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er drie categorieën zijn: tot en met 20 jaar, tot en met 16 jaar en tot en met 14 jaar.

Er zijn aparte groepen voor meisjes maar als ze goed genoeg zijn kunnen meisjes ook meedoen aan het algemene kampioenschap. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsklasse, je kunt meedoen in een hogere klasse. Dat gebeurde ook want Benjamin Bok en Robin van Kampen zijn 14 jaar maar speelden mee in de groep tot en met 20 jaar. En heel goed, want in de laatste ronde konden ze allebei nog winnen. Uiteindelijk werd Robin kampioen!

Leonore Braggaar werd kampioen bij de meisjes tot en met 20 jaar. In de categorie tot en met 16 jaar wonnen Hugo ten Hertog en Evie Warmelink. In de categorie tot en met 14 jaar wonnen Roger Meng en Diana Dalemans. Zij mogen allemaal meespelen bij de Europese jeugdkampioenschappen in augustus in Porto San Giorgio in Italië. En misschien doet Robin van Kampen ook mee met het jeugdwereldkampioenschap in november in Antalya in Turkije. Zo zie je nog eens wat van de wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten